UMT

Universiti Malaysia Terengganu
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Orang Yang Mencintaimu

Go down 
AuthorMessage
AmeruL
Medium Class
avatar

Number of posts : 70
Age : 29
Location : Kuala Terengganu
Registration date : 2008-10-22

PostSubject: Orang Yang Mencintaimu   Wed Oct 22, 2008 5:26 am

1] Orang yang mencintai kamu tidakpernah mampu memberikan alasan kenapadia mencintai kamu. Yang dia tahu dihati dan matanya hanya ada kamusatu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki temanistimewa atau kekasih, dia tidakperduli! Baginya yang penting kamubahagia dan kamu tetap menjadiimpiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalumenerima kamu apa adanya, di hati danmatanya kamu selalu yang tercantikwalaupun mungkin kamu merasa beratbadan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selaluingin tahu tentang apa saja yang kamulalui sepanjang hari ini, dia ingintahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akanmengirimkan SMS seperti 'selalmatpagi','selamat hari minggu', 'selamattidur', 'take care', dan lain-lainlagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya,menyatakan dalam cara yang berbeda,bukan"aku CINTA padamu", tapi berselindungayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dankamu tidak mengundangnya ke majlisyang kamu adakan, setidak-tidaknya diaakan menelefon untuk mengucapkanselamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akanselalu mengingat setiap kejadian yangdia lalui bersama kamu, bahkan mungkinkejadian yang kamu sendiri sudahmelupakannya, kerana saat itu ialahsesuatu yang berharga untuknya. dansaat itu, matanya pasti berkaca.kerana saat bersamamu itu tidak bisaberulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalumengingati setiap kata-kata yang kamuucapkan, bahkan mungkin kata-kata yangkamu sendiri lupa pernahmengungkapkannya. kerana diamenyematkan kata-kata mu di hatinya,berapabanyak kata-kata penuh harapan yangkau tuturkan padanya, dan akhirnya kaumusnahkan? pasti kau lupa, tetapibukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akanbelajar menggemari lagu-lagu kegemarankamu, bahkan mungkin meminjam CD milikkamu, kerana dia ingin tahu apakgemaran kamu - kesukaan kamukesukaannya juga, walaupun sukarmeminatikesukaan kamu, tapi akhirnya daberjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemukamu mungkin sedang selesema, ataubatuk-batuk, dia akan sentiasamengirim SMS atau menelefon untukbertanyakeadaan kamu - kerana dia bimbangkantentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akanmenghadapi ujian, dia akan menanyakanbilaujian itu berlangsung, dan saatharinya tiba dia akan mengirimkan SMS'good luck' untuk memberi semangatkepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akanmemberikan suatu barang miliknya yangmungkin buat kamu itu ialah sesuatuyang biasa, tetapi baginya barang itusangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akanterdiam sesaat, ketika sedang bercakapdi telefon dengan kamu, sehingga kamumenjadi bingung. Sebenarnya saat itudia merasa sangat gugup kerana kamutelah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selaluingin berada di dekat kamu dan inginmenghabiskan hari-harinya hanya dengankamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindahke daerah lain, dia akan sentiasamemberikan nasihat agar kamu waspadadengan persekitaran yang bolehmembawa pengaruh buruk kepada kamu.dan
jauh dihatinya dia benar-benartakut kehilangan kamu, pernahdengar 'jauh dimata, jauh dihati?'

16] Orang yang mencintai kamubertindak lebih seperti saudaradaripadaseperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu seringmelakukan hal-hal yang SENGAL sepertimenelefon kamu 100 kali dalam masasehari. Atau mengejutkan kamu di tengahmalam dengan mengirim SMS. Sebenarnyaketika itu dia sedang memikirkankamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukanhal-hal yang membuat kamu peningkepala. Namun ketika kamu mengatakantindakannya itu membuat kamu terganggudia akan minta maaf dan tak akanmelakukannya lagi.

_________________

. : ~ * fInd.a.tRuE.lOvE.bEtWeEn.fRieNd * ~ : .
Back to top Go down
View user profile http://Ordinary.jomz.net
 
Orang Yang Mencintaimu
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Beli phone yang baru jangan jealous ye! Samsung Galaxy S4 ? Note 2?
» Kisah Sebenar Orang Berhutang - Baca kisah nie.. menarik utk org suka berhutang mcm saya..
» Helmet dan Apparel Yang Selesa Untuk Anda dan Pillion??????
» Minyak hitam dan gear yang terbaik untuk EVO
» Kerosakan yang sering berlaku pada EVO

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
UMT :: UMUM :: Cinta-
Jump to: