UMT

Universiti Malaysia Terengganu
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Masalah Posting Gambar? Di Sini !!!

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 20
Age : 29
Location : Kuala Terengganu
Registration date : 2008-10-21

PostSubject: Masalah Posting Gambar? Di Sini !!!   Sun Oct 26, 2008 2:20 am

Nak Post Gambar anda ? Semudah ABC

Copy url anda di properties dan masukkan coding ini ->

senang kan ?..tak boleh gak ?


A T A U


1. klik button insert an image

2. korang akan masuk ke web https://servimg.com

3. masukkan password yang anda gunakan di forum #pahang dan klik button import

4. Login

5. masukkan images yg korang nak post ke dalam box upload your image dengan klik button browse yg disediakan di dalam box.

6. bagi yang ingin memasukkan images yg anda telah survey dalam net sila masukkan url bg image tersebut.

7. selesai langkah 5@6... korang klik plak button HOST IT

8. Now kuar lak coding bg pic yg korang nak post kan tu... so sila pilih dalam colum HTML

9. Dalam colum html anda ada dua pilihan utk memasukkan images tersebut
pilihan pertama : utk saiz yang kecik@sederhana
pilihan kedua : utk saiz yang besar
aku nak suggestkan korang pilih la coding yang first

10. klik button COPY then korang paste kan kedalam box message anda...

11. klik button PREVIEWsebelum anda post tapi jikalau anda suda yakin... klik button POST
Back to top Go down
View user profile http://www.umt-site.co.cc
 
Masalah Posting Gambar? Di Sini !!!
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Gambar Nexus 500 dan Piaggio X Evo 400
» Masalah lampu injection bernyala
» Masalah pada brake siput
» KTM 200 DUKE
» tukar spoket scooter dan belting

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
UMT :: Selamat Datang Ke Forum #UMT :: Masalah Posting Gambar?-
Jump to: